Šolska torba za prvi razred

Če še niste imeli izkušenj z šolo in bo vaš otrok prvič zakorakal v šolo, bo šolska torba med prvimi nakupi, ki ga boste opravili. Nekateri starši imajo starejše otroke in že točno vedo, kako vse poteka in katro torbo morate kupiti. Pri nas pa je bilo drugače, ker je bil to naš prvi otrok in še edinček. Mi smo mislili, da je šolska torba nakup, ki nam ne bo predstavljal problemov, pa nam je. Kajti naš prvošolček, si je zamislil točno kakšno torbo želi imeti, kriva pa sva bila midva, ker sva ga neprestano spraševala, kakšno torbo si želi, ker sva mu hotela pričarati, lep vstop v prvi razred.

Tako se je naša misija nemogoče začela. Ko sva mislila, da bo ena trgovina z torbami dovolj, sva se pošteno zmotila. V prvi trgovini sploh ni bila nobena šolska torba lepa, tako smo nadaljevali pohod po ostalih trgovinah, ker smo videli, da ni take velike izbire, smo se odločili, da bomo pregledali vse trgovine, ki so v bližini, da bo le izbrana prava šolska torba. Po štirih urah smo šli na pijačo in kavo, da se pogovorimo katera šolska torba bo tista, ki jo bomo kupili. Končno smo se odločili in odšli kupit. 

Lahko le rečem, da šolska torba za prvi razred sploh ni poceni, ampak je zelo draga, vse kar sem upala je bilo to, da bi jo lahko imel še v drugem razredu, kajti vedela sem, da bo v tretjem razredu šolska torba spet nova, kajti stara bo uničena in verjetno grda, kar pa se tiče oblike in barve, pa mojemu sinu verjetno ne bo več všeč, ker bo že večji in bo imel drugačen okus. Tako da šolska torba sploh ni enostaven nakup, če tudi mislimo, da je, enostavno se zakomplicira, kajti izbira je velika in potem smo zmedeni.

TOP