Zaščitna oblačila so ključnega pomena za varnost na vašem delovnem mestu in še kje

Morda se še premalo zavedamo, kako veliko vlogo imajo lahko zaščitna oblačila. Seveda ta niso samo dobrodošla oziroma obvezna na delovnem mestu, temveč tudi na številnih drugih mestih – tudi doma na vrtu, ko na primer opravljate delo, kjer bi lahko prišlo do poškodbe vašega telesa oziroma kože.

K sreči na trgu lahko najdete vrhunska zaščitna oblačila priznanih proizvajalcev – v vseh barvah, modelih, in to za moške in za ženske.

Zaščitna oblačila so ključnega pomena za varnost na vašem delovnem mestu in še kje

Oblačila za zaščito neredko vključujejo tudi logotip podjetja

Sicer pa ste verjetno opazili, da je za zaščitna oblačila pa tudi za obutev zelo pogosto značilno, da vključujejo tudi logotip podjetja, za katerega uporabnik dela. Lahko pa so oblačila za večjo varnost tudi kot del promocijskega materiala, ki ga lastniki podjetij ob posebnih priložnostih dajejo svojim zaposlenim, poslovnim partnerjem, ne nazadnje tudi strankam.

Morda pa ste sami lastnik podjetja in morate za svoje delavce oziroma zaposlene v največji možni meri poskrbeti za njihovo varnost. Tudi v tem primeru morate torej poskrbeti za primerno zaščitno obleko, še posebej če svoje delo opravljajo v zahtevnih razmerah. V tem primeru so zaščitna obleka ter zaščitni čevlji oziroma obutev vsekakor nujni.

 

Zaščitne hlače v najrazličnejših zasnovah

V kategorijo zaščitna oblačila vsekakor sodijo tudi delovne hlače. Te so na trgu na voljo v številnih možnih različicah. Nekatere med njimi so na primer zasnovane tako, da so posebej namenjene za dela, pri katerih se večji del časa kleči. Za slednje so na primer odlična izbira tudi funkcijske hlače, ki pa morajo praviloma biti izdelane iz dveh slojev in iz večnamenske zaščitne tkanine. Navadno se lahko takšna zaščitna oblačila nosijo v kombinaciji z delovno bluzo oziroma delovnim zgornjim delom oblačila.

Priljubljena delovna obleka je tudi delovni kombinezon. Ta je še posebej praktičen. Če je izdelan iz vrhunskih materialov, je za nošenje izjemno udoben. Poskrbite, da je dovolj nezahteven tudi za samo vzdrževanje.

 

TOP