Žar piknik za prijatelje, ki so mi pomagali pri nadstrešku

Imam veliko prijateljev, ki mi vedno skočijo na pomoč, ko jih potrebujem. Ne rabim jih niti klicati, ker pridejo sami. Tokrat sem delal nadstrešek in sem potreboval pomoč, tako sem jih poklical in jih prosil za pomoč, vrnil pa jim bom tako, da jim bom pripravil dober žar za konec tedna. 

 

Vsi, katere sem poklical so prišli, na koncu sem jih še imel več, tako da smo delo naredili prej in ker nas je bilo toliko, nihče ni bil pošteno utrujen, ker smo si med seboj pomagali. Za takšna težka dela je res dobro, da imaš več ljudi, tako vsak malo pripomore in delo je narejeno hitro. Na koncu pa je res fajn, ko si pripravimo žar in skupaj uživamo. Takrat si privoščimo in klepetamo pozno v noč. Tudi tokrat jim bom pripravil žar, ki pa bo konec tedna, ker tako je lažje, da se nihče ne obremenjuje, da mora v službo drugi dan. 

Včasih pa me prime in naredim žar čisto tako za hec, ker si pač želim nekaj speči. Takrat mogoče ni prijateljev, je pa družina, kajti ni boljšega, kot če je za kosilo žar ponudba. Otroci obožujejo perutničke, odrasli pa čevapčiče. Moji otroci so tako navdušeni, vedno, ko vidijo, da se bo peklo in da bo za kosilo žar, res imajo radi pečeno meso v kaminu. Seveda je to čisto drugačno meso, kot pa če ga spečeš v pečici. 

Nazadnje, ko sem pekel žar, sem uporabil posebne začimbe za žar in tako je bilo meso še bolj dobro, poskrbel pa sem tudi, da je meso bilo sočno. Nikakor nimam rad, da je meso trdo in suho, to potem ni noben dober žar, ker moraš poskrbeti za to, da je meso sočno. Spominjam se, ko sem prvič naredil žar, kako je bilo meso zažgano in suho, ker sem se bal, da ne bo dovolj pečeno. 

TOP